Skip to content

Kindermassage

Ook voor kinderen

Kinderen van klein tot groot maken overuren in hun hoofd. Vandaag aan de dag zijn er veel prikkels; tv, game spelletjes, computer, sport muziek en alle nieuwe dingen die ze ervaren. Het aanpassen aan anderen en het zoeken naar een balans tussen vriendjes en zichzelf, niet ieder kind kan dit even goed.

Voor veel kinderen is het moeilijk om alle indrukken te verwerken op de basis school maar ook in de pubertijd. Kinderen zitten dan niet lekker in hun vel vertonen druk gedrag of juist erg rustig (zonderen zich af). Kinderen krijgen klachten zoals slechte concentratie, niet luisteren, hoofdpijn of kunnen slecht in slaap komen. Dit, omdat ze niet in staat zijn hun emoties te verwerken.

Kinderen zijn dan vaak moeilijk te bereiken. Praten helpt niet altijd omdat ze daar dan niet voor open staan. Lichamelijk contact en massage zijn een manier om juist in contact met deze kinderen te komen. In Thailand is kindmassage onderdeel van de Thaise massage cultuur en traditie, kindmassage is daar een onderdeel van de traditionele opvoeding